Communicatie

      
Een logopedist houdt zich bezig met communicatie. Voor alle problemen rondom taal, stem en gehoor kunt u bij een logopedist terecht. In deze logopedie praktijk worden voornamelijk kinderen met (ernstige) taal spraakstoornissen  onderzocht en behandeld.
 
 
Een jong kind leert taal vooral door te bewegen en te spelen. Daarom wordt er veel gewerkt terwijl we bewegen en met allerlei speeelgoed spelen. Het is het leukst om een woorden te leren door samen te spelen met een serviesje, een boerderij, een treinbaan.
 
Omdat u als ouder thuis verder gaat met praten en spelen met uw kind zijn ouders altijd aanwezig bij het oefenen. Vaak doen ze ook gezellig mee. zo is het voor u direct duidelijk hoe u thuis verder kunt oefenen met uw kind.
 

 
 
 

 Bij spraakproblemen is het bijvoorbeeld mogelijk om met de behandelmethode PROMPT( Prompts for Restructuring Oral Muscular  Phonetic Targets) te werken omdat de logopedist in deze praktijk zowel de techniek- als de interventiecursus gevolgd heeft.
Bij PROMPT gebruikt de logopedist één hand voor steun aan het hoofd van het kind en één hand om de spraakkbewegingen- en posities aan te geven rond het mondgebied. op deze manier laat je de kenmerken van de aan te leren klank/ woorden / zinnen voelen aan het kind.

Voor veel kinderen blijkt PROMPT een waardevolle aan vulling te zijn in de logopedische behandeling van articulatiestoornissen. Soms is het nuttig om de kinderfysiotherapeuten te vragen om de houding die het kind nodig heeft voor het praten te oefenen.